Επιλογή Σελίδας

Ψύλλοι στο σπίτι

ψύλλοι στο σπίτι

Ψύλλοι στο σπίτι – Eco Αποφράξεις

Ψύλλοι στο σπίτι, είναι η πιο συνηθισμένη  ονομασία άπτερων εντόμων της τάξεως των Σιφωνάπτερων. Είναι εξωτερικά παράσιτα τα οποία τρέφονται με αίμα θηλαστικών. Είναι αρκετά επικίνδυνα έντομα, που πρέπει να καταπολεμηθούν με απεντόμωση άμεσα, αν εισβάλουν στο χώρο του σπιτιού. Το δάγκωμα τους είναι ενοχλητικό και προκαλεί έντονη φαγούρα. Τα έντομα αυτά αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για άλλα παράσιτα, όπως ο τύφος και ο μελιταίος πυρετός και μπορούν διευκολύνουν την εξάπλωση επιδημιών. Για την προφύλαξη μας, πρέπει να γίνονται προληπτικοί καθαρισμοί στις κατοικίες που μένουν κατοικίδια όπως γάτες και σκύλοι. Οι ψύλλοι μπορεί αν μεταφερθούν στον άνθρωπο, από το στρώμα του κρεβατιού, τους καναπέδες και γενικότερα τα μέρη εκείνα που κάθεται το κατοικίδιο μας.

Καλέστε τώρα και μάθετε για τις Προσφορές μας.

Ψύλλοι στο σπίτι – Αναγνώριση

Οι ψύλλοι στο σπίτι, μπορεί να ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες. Είναι έντομο μικρού μεγέθους, περίπου 2-4 χιλιοστά, με χρώμα καστανό έως μαύρο. Τα πίσω πόδια τους είναι πολύ μεγαλύτερα των μπροστινών και τους επιτρέπουν να κάνουν τεράστια άλματα. Συνήθως όμως παρατηρούμε τα συμπτώματα τους, δηλαδή τα τσιμπήματα που μπορεί να είναι στη μέση, τα πόδια, η ακόμα και σε όλο μας το σώμα. Αν παρατηρήσουμε τέτοια σημάδια, πρέπει να ψάξουμε τα κατοικίδιά μας και να τα πάμε στον κτηνίατρο άμεσα, για αποπαρασίτωση. Κατόπιν πρέπει να ελέγξουμε κρεβάτια, καναπέδες, χαλιά και αν βρούμε, να καλέσουμε άμεσα μια εταιρία απεντομώσεων.

Ψύλλοι στο σπίτι – είδη

Οι ψύλλοι στο σπίτι εισέρχονται από σκύλους, γάτες, πτηνά και άλλα κατοικίδια. Οι ψύλλοι στο σπίτι, ζουν περίπου έναν ολόκληρο χρόνο ακόμα και αν δεν έχουν τροφή και πολλαπλασιάζονται με τεράστιες ταχύτητες. Τα πιο γνωστά είδη ψύλλων στο σπίτι που συναντάμε στην χώρα μας είναι:

ψύλλοι στο σπίτι