Επιλογή Σελίδας

Ξεβούλωμα νεροχύτη

Eco Αποφράξεις – Ξεβούλωμα νεροχύτη

Ξεβούλωμα νεροχύτη – Με την πάροδο του χρόνου, ανεξαρτήτως το πόσο προσέχουμε τι πέφτει μέσα στο νεροχύτη, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να βουλώσει. Υπολείμματα τροφών, παγωμένα λίπη και άλλα μικροαντικείμενα, φράζουν τις σωληνώσεις κάνοντας το ξεβούλωμα νεροχύτη άμεση ανάγκη.

Αν το πρόβλημα υπάρχει μόνο σε ένα νεροχύτη και δεν το αντιμετωπίζετε στην μπανιέρα, σε κάποιο σιφώνι κτλ. Τότε το πρόβλημα είναι μάλλον τοπικό. Με λίγα λόγια, αφορά τον συγκεκριμένο νεροχύτη και το βούλωμα δεν είναι στην κεντρική αποχετευτική γραμμή. Πριν να καλέσετε τους ειδικούς, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές γρήγορες και φυσικές λύσεις που θα σας προτείνουμε για την απόφραξη νεροχύτη. Ας δούμε λοιπόν μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για το ξεβούλωμα νεροχύτη.

 

Ξεβούλωμα νεροχύτη

Καλέστε τώρα και μάθετε για τις Προσφορές μας.

Ξεβούλωμα νεροχύτη – τρόποι

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Όπως αναφέραμε, το λίπος και τα υπολείμματα τροφών που κολλάνε στα τοιχώματα είναι οι βασικές αιτίες βουλώματος του νεροχύτη. Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης είναι η παραδοσιακή βεντούζα απόφραξης.

 • Η επιλογή της βεντούζας είναι σημαντική, λόγω του ότι πρέπει να εφάπτεται τέλεια στο σιφώνι του νεροχύτη.
 • Αφού επιλέξετε την κατάλληλη, βουλώστε με ένα πανί ή μονωτική ταινία, την έξοδο υπερχείλισης που βρίσκεται στο πάνω μέρος του νιπτήρα.
 • Αν υπάρχει δίπλα και άλλος νεροχύτης, τότε πρέπει να βουλώσετε και αυτόν, επειδή οι σωληνώσεις τους επικοινωνούν και δεν θα δημιουργηθεί το αναγκαίο κενό αέρος.
 • Στη συνέχεια αφαιρέστε το προστατευτικό διχτάκι από το στόμιο του σιφωνιού.
 • Γεμίστε το νιπτήρα με αρκετό νερό, έτσι ώστε να καλύπτει την κεφαλή της βεντούζας.
 • Τοποθετήστε την βεντούζα στο σιφώνι του νεροχύτη και αν χρειαστεί βάλτε λίγη βαζελίνη ώστε να εφαρμόσει καλύτερα.
 • Με κοφτές και γρήγορες κινήσεις κάντε την βεντούζα πάνω κάτω, ώστε προκαλώντας κενό αέρος να παρασύρετε τις ακαθαρσίες από τις σωληνώσεις.
 • Αφαιρέστε την βεντούζα και δείτε αν η ροή του νερού έχει επανέλθει στα κανονικά επίπεδα.
 • Επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.
 • Αφαιρέστε την μονωτική από την έξοδο υπερχείλισης και τον διπλανό νεροχύτη.
 • Ρίξτε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, ώστε να παρασύρει λίπη και άλλα υπολείμματα.
 • Τοποθετείστε πάλι το διχτάκι που συγκρατεί τα σκουπίδια.
Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Ξεβούλωμα νεροχύτη με καυτό νερό

Ένας άλλος τρόπος για το ξεβούλωμα νιπτήρα, είναι η χρήση βραστού νερού. Μια μεγάλη ποσότητα καυτού νερού, είναι πολλές φορές αρκετή να μαλακώσει ξεραμένα λίπη από το εσωτερικό των σωληνώσεων και να τα παρασύρει. Η χρήση καυτού νερού ενδείκνυται για μεταλλικούς σωλήνες. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε σωλήνες PVC, τότε το βραστό νερό μπορεί να τους μαλακώσει και να προκαλέσει ζημιά. Είναι πιθανόν να χαλαρώσουν οι ενώσεις και να ξεκολλήσουν, γιαυτό σε PVC δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό άνω των 80 βαθμών Κελσίου.

 • Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με 3 – 4 λίτρα νερό στο μάτι και αφήστε την μέχρι να βράσει
 • Ρίξτε με σταθερή ταχύτητα το νερό μέσα στο στόμιο του νεροχύτη και όχι πάνω στην πορσελάνη, στην οποία μπορεί να προκαλέσει φθορές.
 • Εαν το βούλωμα δεν υποχωρήσει επαναλάβετε την διαδικασία

 

Ξεβούλωμα νεροχύτη με βεντούζα

Συνδυασμοί με βραστό νερό

Βραστό νερό με σόδα: Ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα μέσα σε 3 λίτρα καυτού νερού. Αδειάστε το μείγμα αργά και σταθερά, απευθείας μέσα στο σιφώνι του νεροχύτη. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για περίπου μια ώρα. Κατόπιν ρίξτε μέσα στο σιφώνι 1 φλιτζάνι ξύδι και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά ακόμα. Στην συνέχεια ρίξτε μια κατσαρόλα βραστό νερό, ώστε να ξεκολλήσουν και τα τελευταία υπολείμματα τροφών και σκουπιδιών.

Ξεβούλωμα νεροχύτηΒραστό νερό με σόδα και αλάτι: Ρίξτε μισό φλιτζάνι αλάτι και μισό φλιτζάνι σόδα απευθείας μέσα στο σιφώνι του νεροχύτη. Στην συνέχεια ρίξτε 500 ml καυτό νερό και αφήστε το να δράσει κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρωί ξεβγάλτε, ρίχνωντας μια κατσαρόλα βραστό νερό και ο νεροχύτης θα επανέλθει στην φυσιολογική του λειτουργία.

Βραστό νερό με υγρό πιάτων: Αν το βούλωμα οφείλεται σε παγωμένα λίπη στο εσωτερικό του σωλήνα, η καλύτερη λύση είναι βραστό νερό με υγρό πιάτων. Ρίχνετε σε 3 λίτρα βραστού νερού 100 ml υγρού πιάτων και στην συνέχεια το αδειάζετε αργά μέσα στο σιφώνι. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου μια ώρα και ξεβγάλτε με μια κατσαρόλα βραστό νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία 3- 4 φορές αν το βούλωμα επιμένει.

Ξύδι και σόδα: Ένας ακόμα τρόπος για το ξεβούλωμα νεροχύτη, είναι η χρήση μαγειρικής σόδας και ξυδιού. Στην αρχή ρίχνουμε μια κατσαρόλα βραστό νερό μέσα στο σιφώνι του νεροχύτη ώστε να μαλακώσουν συσσωρευμένα λίπη και υπολείμματα φαγητού. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο στόμιο του σιφωνιού μια κούπα με σόδα και την αφήνουμε για πέντε λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε μια κούπα ξύδι και φράζουμε γρήγορα το σιφώνι με ένα πανί. Η χημική αντίδραση της σόδας με το ξύδι παράγουν ένα είδος αφρού, το οποίο φεύγει με πίεση μέσα στις σωληνώσεις και παρασύρει υπολείμματα τροφών. Τέλος ρίξτε άλλη μια κατσαρόλα βραστό νερό για να παρασύρετε ότι έχει απομείνει.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με σύρμα

Πάρτε ένα κομμάτι σύρμα ενός μέτρου και με μία πένσα στραβώστε την άκρη, δημιουργώντας ένα αγκίστρι. Τοποθετείστε το στο στόμιο του σιφωνιού του νεροχύτη. Σπρώξτε αργά τον σύρμα στην σωλήνωση μέχρι να νιώσετε ότι συναντάει το σημείο φραγής. Με απαλές κινήσεις προσπαθείστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών που έχουν μπλοκάρει τον αγωγό. Ο χειρισμός πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και χωρίς απότομες και δυνατές κινήσεις, ώστε να μην προκαλέσει ζημιά στις σωληνώσεις. Στην συνέχεια ρίξτε μια κατσαρόλα βραστό νερό ώστε να παρασύρει τα υπολείμματα. Αν το βάθος το οποίο βρίσκεται το βούλωμα είναι μεγάλο, τότε θα χρειαστείτε ένα έμπειρο συνεργείο, με εδικές ατσαλίνες. Οι ατσαλίνες φτάνουν σε πολύ μεγάλα βάθη και αποφράσσουν τις σωληνώσεις με επιτυχία.

Ξεβούλωμα νεροχύτη με χημικά αποφρακτικά

Είναι γνωστό ότι τα χημικά καθαριστικά, διαβρώνουν και  προκαλούν ζημιές στις σωληνώσεις. Επιπλέον είναι επικίνδυνα για την υγεία σας και το περιβάλλον. Συνιστούμε την αποφυγή τέτοιων σκευασμάτων, μιας και σπάνια λειτουργούν, ενώ τα υπολείμματα των τοξικών ουσιών πρέπει να απομακρυνθούν απόλυτα ώστε να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν τη χρήση κάποιου αποφρακτικού υγρού του εμπορίου ή άλλα προϊόντα ξεβουλώματος.

 • Ξεβούλωμα νεροχύτη με χημικά αποφρακτικάΕπιλέξτε αποφρακτικά υγρά που  είναι υδατοδιαλυτά. Με πιστοποίηση φιλικού προϊόντος προς το περιβάλλον.
 • Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες χρήσης του συγκεκριμένου αποφρακτικού υγρού, όπως καθορίζει ο κατασκευαστής.
 • Προσοχή στις αναθυμιάσεις! Κατά τη χρήση αυτών των χημικών, θα πρέπει ο χώρος να αερίζεται επαρκώς, καθώς πολλά από τα αποφρακτικά χημικά υγρά αν τα εισπνεύσουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.
 • Να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια. Σε περίπτωση που το αποφρακτικό χημικό υγρό έρθει σε επαφή με τα μάτια ή το δέρμα σας ξεπλύνετε πολύ καλά και καλέστε άμεσα το Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777.
 • Εφαρμόστε αυστηρώς στο χρόνο δράσης όπως καθορίζεται από τον κατασκευαστή. Καθώς η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να καταστρέψει τις σωληνώσεις.
 • Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεται τα πλαστικά και μεταλλικά μέρη του αποχετευτικού σας δικτύου. Επιλέξετε αποφρακτικά κατάλληλα για τα συγκεκριμένα μέταλλα/πλαστικά. Έτσι ώστε να είναι τόσο ισχυρά που να επιτύχουν τη διάσπαση λιπών χωρίς όμως να καταστρέψουν τις σωληνώσεις.

Τα αποφρακτικά υγρά θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από μικρά παιδιά καθώς θεωρούνται χημικά άκρως τοξικά.

Ξεβούλωμα νεροχύτη, από τους ειδικούς

Η απόφραξη από εσάς, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αποτελεσματική, άλλες φορές να μην είναι ικανή για το ζητούμενο αποτέλεσμα και άλλες να προκαλέσει κάποια ζημιά στις σωληνώσεις. Για να έχετε μια επαγγελματική, άμεση και οικονομική λύση, ακόμα και για τα πιο πολύπλοκα βουλώματα, μπορείτε να μας καλέσετε 24 ώρες το 24ωρο και θα είμαστε άμεσα κοντά σας. Έχοντας στην κατοχή μας υπερσύγχρονα πιεστικά μηχανήματα, ειδικές μικροκάμερες εντοπισμού του προβλήματος και έμπειρο προσωπικό αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε βούλωμα, χωρίς να προκαλέσουμε ζημιά στις σωληνώσεις και αφήνοντας τον χώρο σας καθαρό.

Ξεβούλωμα νεροχύτη, από τους ειδικούς

Αναλαμβάνουμε όλα τα είδη αποφράξεων όπως απόφραξη μπανιέρας, ξεβούλωμα τουαλέτας, απόφραξη σιφωνιού δαπέδου, ξεβούλωμα νιπτήρα και απόφραξη φρεατίου. Πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!!

TAGS: ξεβούλωμα νεροχύτη, ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας, βουλωμένος νεροχύτης, ξεβούλωμα νεροχύτη κουζίνας, βούλωσε ο νεροχύτης, απόφραξη νεροχύτη, βουλωμένος νεροχύτης λύση, απόφραξη νεροχύτη κουζίνας