Επιλογή Σελίδας

Ξεβούλωμα νιπτήρα

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου

Eco Αποφράξεις – Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου

Σίγουρα κάποια στιγμή στο παρελθόν αντιμετωπίσατε πρόβλημα με το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου της κατοικίας σας και καλέσατε κάποια αποφρακτική εταιρεία! Η μεγάλη μας εμπειρία στον χώρο, μας έχει διδάξει ότι το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου, αρκετές φορές μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και από εσάς τους ίδιους. Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα αποφρακτικά υγρά του εμπορίου, θέλουμε να σας προτείνουμε  κάποιους φυσικούς τρόπους για απόφραξη νιπτήρα. Τα χημικά αποφρακτικά υγρά, εκτός του ότι βλάπτουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, προκαλούν τεράστιες ζημιές στις σωληνώσεις της κατοικίας σας. Κάποια είδη σωληνώσεων, μπορεί ακόμα και να τρυπήσουν με την χρήση αποφρακτικών χημικών, με δυσάρεστα επακόλουθα, όπως διαρροές και πλημμύρα!

 

Καλέστε τώρα και μάθετε για τις Προσφορές μας.

Βούλωσε ο νιπτήρας! Γιατί?

Ο νιπτήρας του μπάνιου βουλώνει συχνά, λόγω της συχνής καθημερινής χρήσης, με αποτέλεσμα να απαιτείτε το ξεβούλωμα νιπτήρα. Αρκετές είναι οι φορές που το πρόβλημα μπορεί να προχωρήσει και να προκαλέσει βούλωμα στην αποχέτευσηΤότε, χρειάζεται απόφραξη με ειδικό εξοπλισμό από κάποια εταιρεία απόφραξης. Συνήθως το βούλωμα του νιπτήρα μπάνιου προκαλείτε από τρίχες, συσσωρευμένο λίπος από σαπούνι, μικροαντικείμενα και κομμάτια από χαρτί. Όλα αυτά δημιουργούν ένα είδος γλίτσας, το οποίο μαζεύεται στο εσωτερικό των σωληνώσεων και τους φράζει σταδιακά. Αρκετές φορές, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι κακοτεχνίες κατά την τοποθέτηση των σωληνώσεων. Οι κλειστές γωνίες στις ενώσεις των σωλήνων, ευνοούν την συγκέντρωση όλων αυτών που προαναφέραμε. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου πολύ πιο συχνά. Τέλος, ο νιπτήρας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά λόγω του σιφωνιού δαπέδου. Αν το σιφώνι δεν τραβάει επαρκώς τα ύδατα από τον νιπτήρα, θα υπάρχει πιθανότατα και μυρωδιά στο σιφώνι του μπάνιου.

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου

Πώς ξεβουλώνω το νεροχύτη;

Φυσικοί τρόποι για το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου με χρήση βεντούζας

Γεμίστε τον νιπτήρα με νερό, τόσο όσο να καλύπτει την κεφαλή της βεντούζας. Αφαιρέστε αν υπάρχει το προστατευτικό δίχτυ για τις τρίχες και στην συνέχεια τοποθετήστε την βεντούζα πάνω στην τρύπα που φεύγουν τα νερά. Για να κάνει καλύτερη επαφή μπορείτε να βάλετε λίγο βαζελίνη για να εφαρμόσει καλύτερα. Με γρήγορες κινήσεις κάνετε την βεντούζα πάνω κάτω. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε ένα κενό αέρος που παρασύρει τις ακαθαρσίες και επιτυγχάνει το ξεβούλωμα νιπτήρα. Στην συνέχεια αφαιρέστε την βεντούζα και ελέγξτε αν η ροή του νερού έχει γίνει κανονική προς την αποχέτευση. Αν δεν έχει επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, τότε επαναλάβετε την διαδικασία. Τέλος, αφού τελειώσετε την διαδικασία, ρίξτε 3 με 4 λίτρα βραστό νερό, για να παρασύρει και τα μικρότερα υπολείμματα από τους σωλήνες. Μη ξεχάσετε να επανατοποθετήσετε το προστατευτικό διχτάκι για τα σκουπίδια.

Ξεβούλωμα νιπτήρα με καυτό νερό

Ένας ακόμα τρόπος που μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε αρκετές περιπτώσεις είναι το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου με καυτό νερό. Μια αρκετά μεγάλη ποσότητα καυτού νερού μπορεί να μαλακώσει τα υπολείμματα και να τα παρασύρει. Η τεχνική αυτή είναι κατάλληλη για μεταλλικούς σωλήνες. Οι σωλήνες από πλαστικό η PVC, μπορεί να μαλακώσουν και να προκληθεί σοβαρή ζημιά. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε όμως, τουλάχιστον σιγουρευτείτε ότι το νερό δεν θα ξεπερνάει τους 80 βαθμούς Κελσίου. Ρίξτε το νερό απευθείας μέσα στο στόμιο του νιπτήρα και όχι στην πορσελάνη, διότι υπάρχει περίπτωση να της προκαλέσει φθορά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί για ένα επιτυχημένο ξεβούλωμα νιπτήρα.

 

Ξεβούλωμα νιπτήρα με καυτό νερό

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου με σόδα και ξύδι

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για το ξεβούλωμα νιπτήρα, είναι η χρήση ξυδιού, σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα. Ρίξτε μέσα στην τρύπα του νιπτήρα μια γεμάτη κούπα με μαγειρική σόδα και αφήστε την μα εξαπλωθεί μέσα στον σωλήνα για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα ρίξτε μια κούπα με ξύδι, και βουλώστε την τρύπα με ένα πανάκι. Ο αφρός που παράγεται από την χημική ένωση αυτών των 2 συστατικών, εξαπλώνεται με πίεση μέσα στις φραγμένες σωληνώσεις και παρασύρει αρκετά υπολείμματα. Η οξύτητα του ξυδιού μαλακώνει επίσης τα υπολείμματα λίπους από τα σαπούνια, κάνοντας αυτόν τον συνδυασμό την ιδανική λύση για αρκετές περιπτώσεις που αφορούν το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου. Τέλος, μπορείτε να ρίξετε μια μεγάλη δόση καυτού νερού, ώστε να καθαρίσει ακόμα καλύτερα το εσωτερικό των σωληνώσεων. Αυτή την διαδικασία μπορείτε να την επαναλαμβάνετε συχνά, χωρίς να είναι ανάγκη να περιμένετε να βουλώσει ο νιπτήρας, ως πρόληψη.

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου με σόδα και ξύδι

Ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου με σύρμα

Στραβώστε ένα κομμάτι σύρμα στην άκρη του με την χρήση μιας πένσας, σαν άγκιστρο. Τοποθετείστε την λυγισμένη πλευρά μέσα στο σιφώνι του νιπτήρα και σπρώξτε το αργά μέσα στην σωλήνωση. Όταν νιώσετε το σημείο που υπάρχει το βούλωμα κουνήστε το μέσα έξω με απαλές κινήσεις, προσπαθώντας να απομακρύνετε τρίχες και υπολείμματα. Δώστε μεγάλη προσοχή στις κινήσεις σας, για να μην προκαλέσετε κάποια ζημιά στις ενώσεις των σωληνώσεων. Έπειτα ρίξτε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, μέσα στον νιπτήρα, ώστε να απομακρυνθούν οι τρίχες και οτιδήποτε άλλο καταφέρατε να ξεκολλήσετε από τον σωλήνα με το σύρμα. Αν το βάθος που έχει προκληθεί το βούλωμα του νιπτήρα είναι μεγάλο και το σύρμα δεν είναι αρκετά μακρύ, τότε θα χρειαστείτε ένα ειδικό συνεργείο με ατσαλίνες ή μηχανήματα υδροβολής. Τα συγκεκριμένα εργαλεία φτάνουν σε βάθος πολλών μέτρων χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, κάνοντας το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου μια εύκολη υπόθεση.

Ξεβούλωμα νιπτήρα με χρήση χημικών

Η συμβουλή μας θα ήταν να αποφύγετε όσο μπορείτε την λύση των χημικών αποφρακτικών υγρών του εμπορίου. Τι γίνεται με τα χημικά αποφρακτικά; Τα χημικά έχουν καυστικές ουσίες οι οποίες αρκετές φορές μπορεί να διαλύσουν τα υπολείμματα που προκαλούν τη φραγή, όμως μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή στις σωληνώσεις. Επίσης είναι επιβλαβή για το περιβάλλον, αφού περνάνε στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ξεβούλωμα νιπτήρα με χρήση χημικών

Ξεβούλωμα νιπτήρα από τους ειδικούς

Αν δοκιμάσατε τις προτεινόμενες μεθόδους και δεν καταφέρατε να επιτύχετε με το ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου, τότε η φραγή δεν είναι επιφανειακή. Αν το βούλωμα βρίσκεται σε μεγάλο βάθος εντός του δικτύου των σωληνώσεων, τότε χρειάζεστε ένα ειδικό αποφρακτικό συνεργείο. Η εταιρεία μας παρέχει αποφρακτικές υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, σε όλη την Αττική. Ερχόμαστε στον χώρο σας για ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου, με πολύ χαμηλό κόστος, άμεσα και αφήνοντας τον χώρο σας πεντακάθαρο. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι το πρόβλημα δεν θα επανέλθει μετά από λίγες μέρες. Έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και τις ειδικές μας μικροκάμερες, ώστε να δούμε σε ποιο ακριβώς σημείο των σωληνώσεων έχει γίνει η φραγή, ώστε να γλιτώσουμε χρόνο και χρήμα από περιττές ενέργειες.

Για γρήγορο, αποτελεσματικό και οικονομικό ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου καλέστε την εταιρεία Eco-Αποφράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS: ξεβούλωμα νιπτήρα, ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου, απόφραξη νιπτήρα.