Επιλογή Σελίδας

Eco Αποφράξεις – Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας

Σίγουρα κάποια στιγμή στο παρελθόν χρειαστήκατε επειγόντως ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας, από κάποια απρόοπτη φραγή! Αν δεν καταφέρατε να τα βγάλετε εις πέρας με επιτυχία, τότε αυτή την φορά είστε τυχεροί. Αυτό το άρθρο γράφτηκε αποκλειστικά για εσάς από τους επαγγελματίες του χώρου των αποφράξεων. Μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας είναι μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να σας τύχουν. Αν η βλάβη δεν είναι αρκετά σοβαρή, τότε είναι ένα πρόβλημα, που αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε και μόνοι σας. Εάν παρατηρήσετε ότι η στάθμη στην λεκάνη σας είναι πιο ψηλά από το συνηθισμένο, μην αγνοήσετε την προειδοποίηση, είναι ένδειξη ότι κάτι έχει μπλοκάρει τις σωληνώσεις. Αν δεν δράσετε άμεσα, το επόμενο στάδιο είναι να υπερχειλίσει η λεκάνη, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες. Μην σας πιάνει πανικός λοιπόν και διαβάστε πως πρέπει να ενεργήσετε για ένα επιτυχημένο ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας.

Βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας – Γιατί?

Αναρωτιέστε λοιπόν γιατί βούλωσε η λεκάνη τουαλέτας? Η Βουλωμένη λεκάνη προέρχεται συνήθως από τις μεγάλες ποσότητες χαρτιού υγείας, το οποίο πέφτει στην λεκάνη και με τον καιρό συσσωρεύεται στο εσωτερικό των σωληνώσεων. Αρκετές είναι οι φορές που άλλου είδους μικροαντικείμενα, όπως σερβιέτες, πάνες, χαρτιά από συσκευασίες, ακόμα και παιχνίδια, πέφτουν μέσα στην λεκάνη. Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, έχουμε συναντήσει πολύ περίεργα αντικείμενα, ειδικά σε χώρους εστίασης και καταστήματα. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι σωληνώσεις της τουαλέτας δεν είναι φτιαγμένες για τέτοιου είδους αντικείμενα. Πριν κάνετε οτιδήποτε σχετικό με το ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας, μην χρησιμοποιήσετε χημικά σκευάσματα του εμπορίου. Τέτοιου είδους αποφρακτικά υγρά, μπορεί να καταστρέψουν ανεπανόρθωτα τους σωλήνες, προκαλώντας διάβρωση

Βουλωμένη λεκάνη – Λύση

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε προσπάθεια για το ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Φορέστε ένα ζευγάρι γάντια, στρώστε το πάτωμα το μπάνιου με εφημερίδες ή κάποιο νάιλον, κλείστε την παροχή νερού και αδειάστε από την λεκάνη, όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Ξεβούλωμα τουαλέτας

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας με καυτό νερό

Εφόσον αδειάσετε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα νερού από την λεκάνη, για να αποφύγετε την υπερχείλιση, ζεστάνετε μία κατσαρόλα με νερό. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου στους 80 βαθμούς Κελσίου, ώστε να μην προκαλέσει φθορά στις σωληνώσεις PVC. Ρίξτε το καυτό νερό μέσα στη λεκάνη τουαλέτας, και αφήστε το για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσει οποιοδήποτε κατάλοιπο έχει μπλοκάρει τις σωληνώσεις. Αν η αιτία που βούλωσε η λεκάνη τουαλέτας δεν είναι σοβαρή, τότε αυτός ο τρόπος θα είναι αρκετός ώστε να ξεμπλοκάρει.

Ξεβούλωμα λεκάνης με σόδα και ξύδι

Αν το σκέτο καυτό νερό δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε απόφραξη λεκάνης με μαγειρική σόδα και ξύδι. Αδειάστε όσο περισσότερο νερό μπορείτε και σε πρώτο στάδιο ρίξτε μια κούπα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Αφήστε την να εξαπλωθεί στις σωληνώσεις για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια ρίξτε μια κούπα με ξύδι και αφήστε τα να δράσουν για άλλα 10 λεπτά της ώρας. Η χημική ένωση αυτών των 2 συστατικών έχει μεγάλη οξύτητα και μπορεί να μαλακώσει υπολείμματα που έχουν βουλώσει την σωλήνα. Τέλος ρίξτε μια σκέτη κατσαρόλα με καυτό νερό, για να παρασύρει ότι έχει απομείνει.

Ξεβούλωμα τουαλέτας με βεντούζα

Αν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε αποτελεσματικά για την περίπτωσή σας, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την χρήση μιας βεντούζας απόφραξης. Τοποθετήστε την κεφαλή της βεντούζας μέσα στην λεκάνη και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζει τέλεια. Με γρήγορες παλινδρομικές κινήσεις πάνω κάτω, δημιουργείται κενό αέρος το οποίο ξεμπλοκάρει μικροαντικείμενα και ακαθαρσίες. Εάν ακούσετε στο εσωτερικό των σωληνώσεων το νερό να τρέχει, σημαίνει ότι η απόφραξη ήταν επιτυχής. Ρίξτε για παν ενδεχόμενο και μια κατσαρόλα με καυτό νερό και στην συνέχεια πατήστε το καζανάκι. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι η απόφραξη λεκάνης ήταν επιτυχής. Μην ξεχάσετε μετά το τέλος της απόφραξης λεκάνης τουαλέτας, να απολυμάνετε την βεντούζα, ώστε να εξουδετερώσετε τα βακτήρια.

Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με σύρμαΞεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με σύρμα

Μια εναλλακτική λύση εάν βούλωσε η λεκάνη τουαλέτας, είναι με την χρήση ενός σύρματος μεγάλου μήκους. Μπορείτε για παράδειγμα να ανοίξετε μια κρεμάστρα και να την ισιώσετε. Στην συνέχεια με μια πένσα, δημιουργήστε στην άκρη της κρεμάστρας ένα άγκιστρο. Τοποθετήστε την πλευρά με το άγκιστρο μέσα στην λεκάνη, μέχρι να βρείτε το σημείο που έχει φράξει. Κατόπιν, με ομαλές κινήσεις, προσπαθήστε να απομακρύνετε οποιοδήποτε αντικείμενο έχει βουλώσει τον αγωγό. Δώστε προσοχή στις κινήσεις σας, ώστε να μην προκαλέσετε φθορά στις σωληνώσεις.

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας – Eco Αποφράξεις

Αν όλες οι παραπάνω μέθοδοι για ξεβούλωμα τουαλέτας απέτυχαν, τότε το πρόβλημα βρίσκεται πιθανότατα σε αρκετά μεγάλο βάθος εντός των σωληνώσεων. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει αποφράξεις λεκάνης τουαλέτας, 24 ώρες το 24ωρο, σε ολόκληρη την περιοχή της Αττικής. Με μακροχρόνια εμπειρία και υπερσύγχρονα αποφρακτικά μηχανήματα, δίνουμε τέλος στα προβλήματα σας, αφήνοντας το μπάνιο σας καθαρό. Τα τεχνικά συνεργεία της εταιρείας μας, έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εκπαίδευση, ώστε να αντεπεξέρχονται και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ερχόμαστε στην κατοικία ή την επιχείρησή σας μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με ένα σας τηλεφώνημα. Μετά από κάθε απόφραξη λεκάνης τουαλέτας, αναλαμβάνουμε την απαραίτητη απολύμανσή της, ώστε να αποφύγουμε πιθανές μολύνσεις από τα ακάθαρτα ύδατα. Εμπιστευθείτε μας και θα δώσουμε άμεση και οικονομική λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά το ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας.

 

TAGS: πως ξεβουλώνει η λεκάνη τουαλέτας, απόφραξη λεκάνης τουαλέτας, ξεβούλωμα τουαλέτας, πως να ξεβουλώσω τη λεκάνη, βούλωσε η λεκάνη τουαλέτας, πως να ξεβουλώσω τη λεκάνη της τουαλέτας, απόφραξη λεκάνης, βουλωμένη λεκάνη, βούλωσε η λεκάνη, βουλωμένη τουαλέτα, βουλωμένη λεκάνη λύση, ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας